De Akker is waar in een natuurlijke omgeving voedsel geteeld word.
De bron van ons voedsel zowel het fysieke als geestelijke is de samenwerking tussen (moeder) aarde en (vader) hemel. ( Yin en Yang). De akker moet onderhouden worden om er een voortdurend gezond product te laten ontstaan.
Ware kennis komt voort uit natuurlijke principes, uit de praktijk en is voor iedereen inzichtelijk en bereikbaar.
Al jaren worden de gewassen in de moestuin op natuurlijke wijze geteeld. Het principe van low input high output is een van de uitgangspunten. Er worden nauwelijks grondstoffen ( mest, compost) van buiten gebruikt. Het zelfherstellend vermogen van de natuur, de aarde krijgt zoveel als mogelijk de ruimte.
De manier hoe we we onszelf voeden is in het licht gehouden. Met verbluffende uitkomsten. Begrippen ‘low input high output’, ‘Alles is al aanwezig’ ( Wuj) en ‘Er is geen begin of eind aan energie’ lijken ook op te gaan voor hoe we ons fysiek voeden. Wanneer we de juiste energie bron weten te gebruiken kunnen we van veel minder ( misschien wel zonder ) voedsel leven dan we nu doen. Veel voedsel kost meer energie dan dat het oplevert. Niet alleen in de productie maar ook in ons verteringsysteem. Door deze ont-dekking, bewustwording, is hetgeen waarmee we ons voeden belangrijker geworden. De energetische waarde en werking van ons voedsel is essentieel. Die waarde lijkt de afgelopen decennia, en misschien wel eeuwen sterk te zijn verminderd.
Dit ontwikkelingsproces is volop bezig. Het gaat dan om onderzoek, studie en maar vooral ook het in de praktijk brengen en ervaring op doen. Om van de (her)ontdekte ware, vrije energie bronnen te kunnen leven.
We hebben, dromen over, ideeën voor het beheer van een landgoed waar geleefd en gewerkt word van en aan een natuurlijk beheer van de wereld. Een landgoed waar ruimte is voor elke levensvorm, mens dier, plant en al het andere leven.