Wuji Tempel

De Wuji Tempel is het dak, waar onder bedrijvigheden, die ten dienste staan van een gezond natuurlijk leven, samenkomen.  Leidraad is het menselijk beeld in het Taoïsme.  Het lichaam word daarin beschreven als een landschap. Een landschap wat onderhouden moet worden om het leefbaar, gezond, te houden. De natuurlijke gang mag niet verstoord worden, als dat gebeurd ontstaan er rampen. Daarom is het noodzakelijk de natuurlijk gang te kennen  en te volgen.

De  bedrijvigheden zijn onder te brengen  in verschillende gebieden. In holistische beeldspraak is dat; De Akker De Brouwerij en De Tussenwereld.

De Akker is het veld waar de productie van de voeding begint en geoogst wordt.
Naast de praktische  kant van de akker  de moestuin is dit ook een plek wat ons verder brengt om het leven te begrijpen. Lees meer…

De Brouwerij is waar voedsel binnenkomt en verwerkt, geraffineerd word.  In de Brouwerij huizen De School voor Innerlijke Alchemie en Innerlijke Krijgskunsten en de Zorgtak  Lees meer…

De Tussenwereld is de ruimte waar het verwerkte voedsel overgaat naar een volgende  fase. Transformatie Lees meer….

 

Wuji komt uit het Chinees en betekend zoveel als  ‘dak zonder nok’  eindeloos, grenzeloos.
In Taoïstische literatuur en praktijk  is Wuji  de bron waaruit van Yin en Yang voortkomen.  ‘De kern waar alles ongeordend aanwezig is’.

Een Tempel is waar het  waar alles wat met het leven  te maken heeft gevierd kan worden.

De Wujitempel in een levensbeschouwelijk initiatief en een lid van
Het Natuurlijke Pad.
De Tempel is vrij en onafhankelijk en niet gebonden aan andere organisaties.
De teksten zijn vrij om te gebruiken het word gewaardeerd als er de bron vermelding wordt.