Over

Gedrevenheid om inzicht te krijgen in de ware aard (van zaken), heb ik van kinds af aan. Vaak voelde ik als kind al aan, dat een verhaal, gebeurtenis, niet klopte . Ik  ga dan op zoek naar het ware verhaal.  De Kern.

Zo ging ook met  Taijiquan. Ik ben begonnen met Taijiquan als van herstel na een knieblessure waar de allopathische medici geen oplossing voor hadden. Door een acupunctuur behandeling van een oude Chinese meester  is de pijn afgenomen. zijn assistente adviseerde mij op Taijiquan te gaan beoefenen om verder te gaan herstellen.

Daar begon mijn zoektocht, wat uiteindelijk een reis in de wereld van Innerlijke Alchemie en Innerlijke Krijgskunsten is geworden.
Voor mijn blessure ( trauma) had ik al verschillende  Krijgskunsten zoals Judo, Karate en Kung Fu beoefend, om mezelf weerbaarder te maken tegen en in nare situaties.
Vanuit mijn jeugd kende ik verhalen over ‘magische’ krachten die Oosterse Krijgskunstenaar zouden hebben. Dit fascineerde mij en ik voelde dat dit te leren zou zijn via het beoefenen van Taijiquan. Ik kwam al snel in aanraking met tradities ( scholen) die taijiquan beoefenden als innerlijke krijgskunst.  Waar gewerkt word met energetische krachten, krachten die ook kunnen helen. de ‘magische ‘ krachten uit mijn jeugd en kinder-dromen

Gaandeweg heb ik  ervaren, dat ware aard van Taijiquan veel verder gaat dan het maken van langzame bewegingen volgens een bepaald patroon, ‘de vorm’ zoals dat genoemd word.  Het heeft mij inzicht gegeven hoe ik mij hoe ik beweeg, maar vooral  hoe ik me door het leven beweeg en hoe ik me verhoud tot mijn omgeving. Dichter bij mijn gevoel kan blijven en mijn gevoel kan laten spreken zoals ik dat als kind al voelde. De tocht, is een reis door en voor het leven geworden met Taijiquan als reisgenoot.